• Bungalowpark Carina Villas

Over de Zilverkust

De Zilverkust, in het Portugees Costa de Prata, is een 200 kilometer lange kuststrook tussen de hoofdstad Lissabon en de havenplaats Porto. Het is een uniek stukje Portugal, dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme en vooral een geliefde vakantiebestemming bij de Portugezen. Het is bij uitstek dé plek voor een heerlijke vakantie.
De Zilverkust is een afwisselende kuststrook met klippen, baaien en niet onbelangrijk vaak brede stranden.

De steden Porto en Lissabon zijn verbonden door een autosnelweg. Met een huurauto kunnen alle authentieke en pittoreske (vissers)dorpjes verkend worden.

De Zilverkust heeft prachtige badplaatsen, zoals onder andere Peniche, Foz do Areljo en Nazaré. In het achterland van de Zilverkust begint het authentieke, echte Portugal met glooiende hellingen van de wijn- en tuinbouwgebieden.

Cultureel komt u ook volledig aan uw trekken met kloosters, kastelen, kerken en musea in: de abdijsteden Alcobaça, Tomar en Batalha, de universiteitsstad Coimbra, het bedevaartsoord Fátima, de ommuurde stad Óbidos, de bisschopsstad Leiria, de paleisstad Mafra, de vissersplaatsen Nazaré en Peniche, de koningsstad Sintra en de vestingstad Torres Vedras.
Bovendien ligt Lissabon maar 1 uur rijden van Carina Villas.

Ook voor natuurliefhebbers valt er genoeg te beleven, zoals wandelen, mountainbiken, surfen en golfen.

De Zilverkust heeft een gematigd mediterraan klimaat. Vergelijk het met Toscane in Italië of de Provence in Frankrijk, maar dan met een meer verkoelende Atlantische bries.  De gemiddelde maximum temperatuur in de zomer ligt daardoor zo tussen de 25 en 30 graden. Vriezen doet het er vrijwel nooit en zodra de zon zich laat zien, voelt u direct hoeveel kracht hij heeft. Heerlijk dus om naar het strand te gaan, maar ook niet te heet voor iets actiefs zoals een mooie wandeling of een dagje fietsen!

Kortom, een vakantie waard in alle seizoenen!
 
Weersverwachting
Lourinhã Portugal

De Zilverkust en haar achterland


 
Abelheira is een klein dorpje in de buurt van Lourinhã. Het dorp heeft  een klein groenteboertje, een caféetje en een kerk. Lourinhã ligt op slechts 7 km en heeft de Intermarché, de Lidl en de Pingo Doce, een typisch Portugese supermarkt voor al uw culinaire wensen, de visafdeling is enorm. Tevens vindt u in  Lourinhã een museum, diverse winkeltjes, gezellige terrasjes, verschillende restaurants en een modern medisch centrum. De internationale luchthaven van Lissabon ligt op 70 km afstand van Carina Villas.


Peniche
ligt op de punt van een schiereiland. In de 17e eeuw is Peniche uitgebouwd tot een van de sterkste Portugese zeevestingen. Aan de kant van de haven ligt het Fortaleza, een fort dat in de 17e eeuw werd gebouwd ter verdediging van de haven en de stad. Op de Cabo Carvoeiro, de uiterste westpunt van het schiereiland waarop Peniche ligt, staat een vuurtoren. Bij helder weer heeft u vanaf hier een mooi uitzicht naar o.a. de Berlenga eilanden en de kust ten zuiden van Peniche. Vanuit Peniche vertrekken dagelijks bootjes naar de Berlenga eilanden, die worden bewoond door monniken, een vuurtorenwachter en biologen. Het grootste eiland, dat in een uur te bereiken is, is een natuurreservaat. Rondom Peniche ligt een groot aantal stranden, die bekend staan om de goede surfmogelijkheden. Peniche ligt op ongeveer 15 km van Carina Villas.


Het betoverende stadje Óbidos met zijn 12e eeuwse kasteel ligt op ongeveer 20 km van Carina Villas. Het is een op een heuvel gelegen vestingstadje en geheel omgeven door hoge muren. Óbidos, dat in zijn geheel tot monument is verklaard, bestaat uit een wirwar van leuke straatjes met witte huizen, winkeltjes en restaurantjes. De muur rondom is nog volledig intact, het is daardoor mogelijk om over de muur helemaal om het stadje heen te lopen.


Torres Vedra
op 25 km is ook een vestingstadje met een gerestaureerd fort en muren van het 13e eeuwse kasteel.


In Alcobaça staat het grootste kloostercomplex van Portugal dat dateert uit de 13e eeuw. Door de omvang, de zuiverheid van de architectuur, de mooie materialen en de zorg waarmee ze gebouwd werden, is dit complex sinds 1989 erkend als Werelderfgoed door de UNESCO. Daarnaast werd het in 2007 uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal. Een bezoek aan het complex is zeker de moeite waard. U ziet dan onder andere de kruisgangen, het lavatorium, de indrukwekkende keuken, de eetzaal, de kapittelzaal en het dormitorium. Alcobaça ligt op ongeveer 60 km.


Nazaré
op ongeveer 65 km is mede vanwege het brede strand een van de populairste badplaatsen van Midden-Portugal en maakt  zowel overdag als ’s avonds een levendige indruk.


Ook het kloostercomplex in Batalha, een meesterwerk van de Portugese gotiek, staat op de Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan dit klooster is goed te combineren met een bezoek aan de bisschopsstad Leiria, waar één van de mooiste burchten van Portugal ligt. Op ongeveer 90 km.


Richting Lissabon naar het zuiden ligt op 80 km de prachtige koningsstad Sintra, ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst,  in een surrealistisch landschap. Een bezoek aan Sintra is goed te combineren met de bezichting van het barokke paleis met klooster in Mafra. Dit enorme complex is één van de mooiste barokke gebouwen in Portugal. Vanuit Mafra voert een prachtige tocht door een golvend landschap langs de typische windmolens naar het oude vissersdorpje Ericeira waar de visserboten nog steeds het strand op worden getrokken.

Op 75 km ligt Lissabon en voor de liefhebbers van nog meer culturele bezienswaardigheden zijn Fátima, Tomar en Coimbra echte aanraders.

Impressie van LissabonTerug naar boven
Actie

Na- en voorseizoenactie 2018 :
15% Korting op een boeking bij een verblijf van
9 juni 2018 - 30 juni 2018
1 september 2018 - 22 september2018

Prijs berekenen en reserveren

Prijs berekenen en reserveren


Tip snel een vriend(in)

Klik hier om deze site door te sturen naar een vriend(in)!


Carina Villas

Rua de São Sebastião
2530-062 Lourinhã
Portugal